Jesień w Maglu

Kulinarne smakowitości

Już od pierwszego dnia jesieni w Maglu Kulinarnym będzie można poznać smaki, które rzadko goszczą w kuchni. Przygotowano dania z dziczyzny, świeżego szczupaka, polędwicy wołowej, królika i niezwykłego kurczaka zagrodowego.

 

Będą też jesienne dodatki, do przygotowania, których w Maglu wrócono do starych przepisów. Poznacie lub przypomnicie sobie Państwo smak; derenia, tarniny, jarzębiny, dzikiej róży, głogu, pigwy, kasztanów jadalnych, kaszy i mąki orkiszowej i topinamburu .

Jesień w tej restauracji to również wiele innych wydarzeń.

Już 27 i 28.09. 2014 r. – święto RYDZA – wiele potraw z rydzów w różnych odsłonach

a 3,4 i 5.10.2014 r. – kuchnie świata w Maglu Kulinarnym – gdzie na kuchnię Gruzji zaprosi ruziński przyjaciel – wybitny znawca win i wspaniały muzyk Giorgi Beużuaszwili.

W piątek 3 października wieczór z koncertem muzyki gruzińskiej i degustacją win gruzińskich.